Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] A viz ég!

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] A viz ég!


Chronological Thread 
  • From: Härtlein Károly <hartlein AT eik.bme.hu>
  • To: fizinfo AT sunserv.kfki.hu, Härtlein Károly <hartlein AT eik.bme.hu>
  • Cc:
  • Subject: [Fizinfo] A viz ég!
  • Date: Tue, 28 Mar 2006 01:02:22 +0200
  • List-archive: <http://sunserv.kfki.hu/pipermail/fizinfo>
  • List-id: ELFT H&#205;RAD&#211; <fizinfo.lists.kfki.hu>

Tisztelt Lista!

A gróf Spanyol Zoltán nevével fémjelzett "jelenségkör" mint tudjuk, nem mostanában keletkezett. Ha jól emlékszem már 1999-ben már morogtunk ellene. 2001-ben már olvashattunk a Vízenergia Alapítvány bírósági bejegyzéséro"l itt a fizinfón. Hogy mivé fejlo"dhet egy ügy, láthatjuk. Ma már az MTV társadalmi célú hirdetéseiben is láthatjuk, pedig mi tudjuk jól, hogy ez inkább társadalom ellenes hirdetés. Kiváncsi lennék arra, hogy egy állami pénzekkel szu"kölködo" kutató, vagy egy kutató intézet igazgatója (én leginkább csak ilyeneket ismerek) mit érez, mit gondol akkor amikor látja, hogy a média segítségével egy szélhámos adóforintokhoz jut, miközben o" filléres gondokkal küzd. Abba a korba jutott el az alapítvány, hogy az adófizeto"kto"l a szabadon eldöntheto" 1 % adót is megkaphatja. Ehhez csak meg kell nyernie a médiát, hogy az o" halandzsáját terjesszék, így sok adófizeto" fog elgondolkodni arról hogy adjon-e?. Mindenki tudja, hogy a nemzetieskedo" világmegváltó szerep mennyire médiakonform. Ingyen energia, csak nekünk magyaroknak, ezzel tömnek minket a tájékozatlan, médiamunkások. És ha tiltakozunk akkor még ki is kérik maguknak. A döntéshozók, az 1 %-ot odaítélo"k, - akik jelento"s része a természettudományos alapok nélkül fog dönteni - lassan már messiásként tiszteli a gróf urat. Az újságíró társadalom azon része akik a "tudomány morzsáit akarják lehozni a csonttoronyból", pedig csak hallgat. Pedig írhatna is erro"l. Ha valaki veszi a fáradtságot és megnézi hogy, kik a Tudományos Újságírók Klubja tagjai, és megkeresi az általuk írt cikkeket ebben a témában, sajnos elhanyagolható a cikkek száma. Így az átlag ember már nem tud egyedül eligazodni, mégha van is valamennyi józan itélo"képessége, mert a média ontja a gróf úr hazug szövegét, elárasztva mindent.

VAN jó megoldás! Szerintem, nem elég ha egymást hergeljük itt a Fizinfóban, határozott, elo"re kitervelt cselekvés szükséges.

A Vízenergia Alapítvány web lapján a "kik vizsgálták a találmányt" részen évek óta két egyetem meg van nevezve. Többszöri figyelmes olvasás után is azt a benyomást keltheti a szöveg, hogy mindkét egyetem pozitív véleményt adott. A valóban a Mu"egyetem két dolgozója egyértelmu" és elutasító véleményt adott. Sajnos a Miskolci Egyetem dolgozóiról ez nem mondható el. O"k világszabadalomnak és mindenképpen érdemesnek tartják a további kutatások szempontjából.

Most egy fontos dolog van készülo"ben. Nálunk a Mu"egyetemen elso"ként felszólítottuk a gróf urat, hogy távolítsa el a Mu"egyetemet érinto" szövegrészt:
------------------------------------------------------------------------
Tisztelt Gróf Spanyol Zoltán Úr!

A Vízenergia Alapítvány honlapján tájékoztatást ad arról, hogy a vízenergia hasznosítására vonatkozó találmányát a Budapesti Mu"szaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakemberei megvizsgálták. Ehhez kapcsolódóan közli az alábbi szakvéleményt:
<>

"... a víz nukleáris energiáján alapuló technológiai eljárás új terminológiáját... annak fizikai megalapozottsága miatt el kell fogadni." "A szabadalom tárgyát képezo" találmány megvalósítását... mind szakmai, mind gazdasági indokok alapján támogatásra messzemeno"en érdemesnek tartjuk."

A BME szakemberei valóban vizsgálták a szabadalmat, de nem támogatták azt.
<>

Mivel a honlapon található információk azt a látszatot keltik, hogy a BME álláspontját tükrözi a fent idézett szakvélemény, ezért kérem, hogy az Egyetem nevét a felsorolásból törölni szíveskedjen. Kérem, hogy kérésünket mihamarabb, legkéso"bb 2006. március 24-ig teljesíteni szíveskedjen.

<>Tisztelettel,<>

<>B É (az ügyintézo" hölgy nevét én töröltem)<>

BME Stratégiai Igazgatóság
<>PR Iroda
------------------------------------------------------------------------
Erre a következo" választ írta:

B É úrhölgynek
<>Tisztelt Hölgyem!

A Vízenergia Alapítvány részrehajlásmentesen a magyar tudomány és tudósok megmentéséért, a magyar fiatalok nevelésének és oktatásának növelésén, az országunk, Magyarország gazdasági, társadalmi felemelkedésén fáradozik, ezért megtámadható tudományt, irományt, szakirodalmat, felvilágosítást sohasem tettünk közzé.

Sajnálatos, hogy intézményüknek elfogadhatatlan és sérto", hogy a szabadalmam megvizsgálásával kapcsolatban a BME "szakérto"" pozitív véleményét kifogásolják ahelyett, hogy örömmel felkarolnák, segítenék tevékenységünket. A hivatkozásuk és tiltakozásuk alaptalan. A Földmu"velésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium 2000-ben megvizsgáltatta hazai tudósokkal, szakérto"kkel a német szabadalmam.

2000, július 29.-én egyezteto" megbeszélést tartottunk a MFVM államtitkári hivatal szervezésével.

Jelen voltak:

A MFVM Gödöllo"i Kutatóintézete (Dr. Fenyvesi László, Dr. Szente
Márk),
A Miskolci Mu"szaki Egyetem (Dr. Pirkó József docens,
plazmafizikus kandidátus és Dr. Nánási Tibor docens,
motortechnológus kandidátus),
A MFVM (Dr. Csomós Zoltán kandidátus),
A BME (Dr. Kálmán Péter docens, magfizikus kandidátus), valamint én,
Gróf Spanyol Zoltán, mint feltaláló.

<>

Ezen a napon olvasták fel a miskolci megbízottak az általuk összeállított pozitív szakvéleményt, melyet a jelenlévo"k ellenvetés nélkül elfogadták. Ellenvetés, ellenvélemény, magyarázkodás, további fejtegetés ez ügyben nem volt. (Levelében idézi a szöveg egy részét).

Dr. Kálmán Pétert, mint a BME magfizikus docens kandidátusát, és nem, mint "Petikét az utcáról" kérte fel szakérto"i véleményezésre a Minisztérium! Dr. Kálmán Péter pedig nem, mint "Petike az utcáról", hanem, mint a BME magfizikus docense jelent meg, és vélekedett!

A Budapesti Mu"szaki és Gazdaságtudományi Egyetem a Vízenergia Alapítvány tevékenységét nem szabhatja meg, nem jogosult arra, hogy utasításokat, határido"ket szabjon az Alapítványnak, vagy annak tevékenységét korlátozhassa.

A BME vizsgálatát, ügyembe való avatkozását, véleményezését, vagy esetleges támogatását én sohasem kértem, az esetleges kapcsolatot sohasem kerestem, én semmilyen kívánsággal sem látogattam meg Önöket. Az illeto" egyéb véleményezo"ket nem ismerem, emberi kapcsolatba, beszédbe, nem kerültem velük soha. Hogy büszke ellenvetésüket ne sértsem meg, ígérem, hogy mihelyt ido"m engedi, magyarázattal és bemutatva a vízplazma égetésének képeivel összefoglalásként szakvéleményüket megjelentetem, hogy a honlapunkat böngészo" hazai és külföldi magyarok a valóságot ismerjék meg.

A BME részéro"l a "nem támogatták" személyek - kikro"l levelében ír, - biztos nem veszik rossznéven, hogy a "szellemi mérleg" egyik serpenyo"jébe helyezem o"ket, míg a másikba az új tudományt. Addig is javaslom, hogy olvasgassák a honlapunkat, a www.vizenergia.ini.hu lapon, ahol a DVD-n a tv felvételek is igazolják azt, hogy a vízplazma ég, és minden olyan fogyasztóban használható, amelyik eddig szénhidrogént igényelt. Ezt az új tudományt nem kell nekünk a hazai tudományos intézmények bevonásával, vagy hozzájárulásával forgalomba hozni, mert a meglévo" szabadalmam gyártásra jogosító okirat.

Tisztelettel,

Gróf Spanyol Zoltán

kurátor

------------------------------------------------------------------------
Ezután a vérlázító levél után, marad más mint a jogi lépés és a sajtó (MTI) útján történo" elhatárolódás. A Mu"egyetem nevében MTI hírt, csak a rektor engedélyével lehet kiadni, ez remélheto"leg kello" komolyságot ad a hírnek. A hírrel egyido"ben olvasható lesz egy web oldal is, ahol a részleteket is el lehet majd olvasni. Egy web oldal, amely mindenki számára hozzáférheto"vé teszi a Mu"egyetem dolgozói által adott szakvéleményeket. Itt elérheto" lesz a szabadalmi leírás is. Jelen állapotában belso" használatra készült oldal, olyan információkat is tartalmaz, amely az eligazodást segíti. Vita volt, hogy kell-e elhatárolódó MTI hír, így ide tettem az MTV-ben sugárzott társadalmi célú reklám filmet, és pár interjút a feltalálóval. Megtalálható még a Miskolci Egyetem két docensének pozitív véleménye is (ez az, amire állandóan hivatkozik a gróf úr). Szerintem egy nyilatkozat önmagában nem lenne elég, de sajnos a két miskolci "kolléga" a mai napig is ad dícséro" interjúkat.

Szerdán a MTESZ Budai Székházába többen tervezzük, hogy elmegyünk. Semmiképpen sem szabad betiltani a rendezvényt. Jól bizonyítja ezt az o"sszel debrecenben megtartott rendezvény is. Szerintem ott helyben kell higgadtan minden helytelen állítást tudományos alapon megcáfolni, és a grófurat szembesíteni a Mu"egyetem munkatársaink írásos véleményével. Remélem, hogy az ÉPÍTÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET BÁCS-KISKUN MEGYEI SZERVEZETE rendezvényére értelmes emberek érkeznek. Ebben az esetben a gróf úr fog égni, és nem a víz.

Härtlein Károly

Ha az említett oldalt ha valaki meg kívánja tekinteni, akkor e-mailben megírom a pontos címét, egyenlo"re még nem kívánok ennél nagyobb nyilvánosságot!


  • [Fizinfo] A viz ég!, Härtlein Károly, 03/28/2006

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page