Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Szkeptikusok IX. orszagos konferenciaja

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Szkeptikusok IX. orszagos konferenciaja


Chronological Thread 
  • From: Gyorgy Hudoba <hudoba AT szgti.bmf.hu>
  • To: FIZINFO <fizinfo AT sunserv.kfki.hu>
  • Cc:
  • Subject: [Fizinfo] Szkeptikusok IX. orszagos konferenciaja
  • Date: Tue, 14 Oct 2003 21:46:18 +0200
  • List-archive: <http://sunserv.kfki.hu/pipermail/fizinfo>
  • List-id: ELFT HÍRADÓ <fizinfo.lists.kfki.hu>


Tisztelettel meghivunk minden erdeklodot az alabbi rendezvenyunkre:

FELMOSSUK-E A LEPCSOHAZAT?

Szkeptikusok IX. orszagos konferenciaja
2003. oktober 26. vasarnap 10-18 ora

A rendezveny helye: Kodolanyi Janos Foiskola, Szekesfehervar, Szabadsagharcos ut. 59.
(Az eddigi szinhellyel szemben levo epulet, mert azt kinottuk)

Sokan kerdezik a szkeptikusoktol, miert kell fellepni az altudomanyos nezetek ellen, kinek es miert karos az, ha valaki nem fogadja el a "hivatalos tudomany" allaspontjat? De egyebkent sem igazan halas feladat a kritikus gondolkodas nepszerusitese. Az irott es elektronikus sajto szivesebben mutat be orokmozgokat, mindent gyogyito csodaszereket, termeszetfeletti kepessegeket - fuggetlenul azok igazsagtartalmatol - mint igazi tudomanyos eredmenyeket. Ezt a vilagjelenseget kommentalva Kendrick Frazier, a Skeptical Inquirer cimu lap foszerkesztoje a lepcsohaz felmosasahoz hasonlitotta a szkeptikusok tevekenyseget. Amikor mar eppen vegeznenk a takaritassal, jon valaki, es megint osszemaszkalja, ugyhogy kezdhetjuk elolrol az egeszet. Faraszto dolog, de rendetlensegben, mocsokban nem lehet huzamosabb ideig elni.

Rendrakasra szukseg van, de vajon mindig es mindent ki kell dobni a takaritas soran? A szkeptikusok idei talalkozojanak eloadoi elsosorban arra keresik a valaszt, hogyan lehet megkonnyiteni a felismerest a valodi tudomanyos ertek es a hamis kozott. Mi lehet az oka annak, hogy bar technikai tarsadalmuk tudomanyos eredmenyekre epul, megis annyian keresnek tulvilagi megoldast foldi problemaikra? Miert jobb egy misztikus, sehova nem vezeto magyarazat, mint az az ismeret, mellyel akar tovabb is lehet elni? Az egesz napos program soran szo lesz olyan aktualis temakrol, mint az elso magyar UFO-per, "vilagmegvalto" talalmanyok szabadalmaztatasa, vagy milyen veszelyeket rejtenek az altudomanyos tevutak. Az osszejovetelt a hagyomanyoknak megfeleloen A Szabadmuvelodes Haza rendezi, de ezuttal a Kodolanyi Janos Foiskola foepuleteben. Az eloadasokat, kerdeseket, hozzaszolasokat es vitakat vegighallgatva mindenki sajat maga is valaszolhat majd a cimben feltett kerdesekre.

Az eloadasokat az elmult evekhez hasonloan interneten keresztul is kivanjuk kozvetiteni. Az adas helyet a Terkan Lajos Bemutato Csillagvizsgalo szkeptikus honlapjarol lehet majd elerni:

http://telapo.datatrans.hu/szkeptikus

A honlapon hamarosan megtalalhato lesz az idei rendezveny programja. A tovabbi reszletekrol addig is a tzoli AT aszmh.hu cimen lehet erdeklodni.

Minden erdeklodot szeretettel varunk.

Hudoba Gyorgy



  • [Fizinfo] Szkeptikusok IX. orszagos konferenciaja, Gyorgy Hudoba, 10/14/2003

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page